Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта в сряда, че всички бойци на Хамас са

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта в сряда, че всички бойци на Хамас са
Коментари Харесай

Нетаняху: Всички бойци на Хамас са обречени

Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта в сряда, че всички бойци на Хамас са обречени както вътре, по този начин и отвън линията Газа, обрисувайки две съществени цели на вилнеещата война, които включват изкореняването на въоръжената група и връщането на пленниците.

Говорейки в Тел Авив, министър председателят разкри, че точното време за наземното навлизане в линията Газа ще бъде реализирано с консенсус, само че акцентира, че подготовката продължава.

Нетаняху също прикани цивилните да се реалокират в южната част на анклава.

Нетаняху даде обещание да победи изцяло Хамас, който той неведнъж сравняваше с ДАЕШ. " Вече убихме хиляди терористи и това е единствено началото ", сподели Нетаняху в телевизионна тирада в най-гледаното време.  " Всички сътрудници на Хамас би трябвало да бъдат унищожени над земята, подземен, в Газа и отвън Газа. "

" Ние работим непрекъснато, с цел да осъществим задачите на нашата война до победа и го вършим без политически съображения ", сподели Нетаняху.

" Няма да прецизирам другите съображения, които вземаме поради, и доста от тези съображения не са ясни на необятната общност в Израел. "

" Всеки ще би трябвало да даде отговор какво се случи на 7 октомври, в това число и аз, след войната ", сподели министър председателят. " Заедно ще спечелим ", приключи той.

Съобщава се, че Израел се е съгласил на настояването на Съединени американски щати да задържи плануваното си сухопътно нахлуване в ръководената от Хамас Ивица Газа, тъй че американските сили да могат да разположат противовъздушна защита, с цел да защитят войските в района.

" Пентагонът се бори да разположи близо дузина системи за противовъздушна защита в района, в това число за американски войски, служещи в Ирак, Сирия, Кувейт, Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства ", заяви The Wall Street Journal в сряда.

Представители на САЩ убедиха Израел да изчака, до момента в който тези разполагания приключат, което може да стане още тази седмица.

Иран подкрепя Хамас, като ги доставя с разследваща информация и също по този начин ускорява антиизраелското подстрекателство в международен мащаб, съобщи представителят на израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари в сряда сутринта.

Иран също оказа помощ на Хамас с образование, оръжия, финансиране и софтуерни знания, сподели Хагари. " По целия свят прокситата работят от Йемен, Ливан - инструкциите идват от едно място - Иран ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР